fbpx

Почивка в Турция с автобус

Почивка в Турция с автобус

Турция е една от най-популярните дестинации за морска почивка. Близостта и до България, отличните условия, които предлага, гъвкави ценови условия и постоянните температури я правят особено желана и търсена. Тук ще намерите за всеки по нещо - топло море и златни плажове за релакс, кулинарни емоции, вълнуващи спортни преживявания, интересни исторически екскурзии и културни програми. Не забравяйте да се възползвате и от страхотните възможности за ранни записвания и отстъпки, които се предлагат по програмите. Често намаленията достигат до -40% от стандартните цени.

Полезно

Времето в Турция:

Времето в Турция е отлично както за морски отдих, така и за екскурзии. От май до септември температурите са много приятни и са най-подходящите месеци за почивка.

Средната температура на въздуха през Май и Октомври е около 25-28 °C , а през юни, юли, август и септември е около 28-32 °C .

Морската вода също поддържа високи температури особено през лятото - между 25 и 28 °C .


Пътуване в Турция:

Ако притежавате валиден международен паспорт, можете да пребивавате в Турция до 90 дни в рамките на 6 месеца, без необходимостта да имате виза.


Относно пътуванията в Турция, няма специални медицински и здравни изисквания.


На къде да се насочим:

На българския пазар се предлагат разнообрази програми за почивка и екскурзии в Турция.

За екскурзионни програми най-популярните места за Истанбул и Одрин - отлични исторически и шопинг дестинации. Също така последната година стана много популярна и екскурзията в Кападокия, където ще се върнете назад във времето с уникалните пещерни хотели и скални забележителности.

Ако търсите морска ваканция, то най-добрите региони за това са два - Анталия и почивка на Средиземно море и почивка на Егейското крайбрежие.

В Анталия можете да се насочите в курортите Лара, Белек, Сиде, Кемер или Алания.


Егейското крайбрежие предлага отлични курорти като Бодрум, Мармарис, Кушадасъ, Дидим, Айвалък, Фетие.