Перлите на Карпатите и Букурещ

390 лв

4 дни

Банатска област

305 лв

4 дни
септември 3, 2019
Екскурзия до Москва и Санкт Петербург и Москва

2490 лв

8 дни
септември 3, 2019
Покажи всички

Перлите на Карпатите и Букурещ

390 лв

4 дни

ПРОГРАМА

1 ДЕН /СОФИЯ – БУКУРЕЩ/

(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). В 06.30ч oтпътуване от София от стадион Васил Левски по маршрут: София – Русе – Дунав мост – Гюргево – Букурещ. Пристигане в ранния следобед в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, наричан още „Малкият Париж”. Туристическа обиколка: Триумфалната арка, Народният театър-символ на театралната бохема, храмът на музиката „Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско, площадът на Революцията, площадът на Победата, Кралският дворец и Катедралата. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Букурещ.

2 ДЕН /БУКУРЕЩ – СИНАЯ – замъците ПЕЛЕШ и БРАН/

Закуска. Отпътуване за Синая. Смята се, че града се е зародил около построения там манастир през XVII в. и съответно е приел неговото име – Синая. Манастирът е построен от румънски благородник, след неговото завръщане от поклонение в святата планина Синай – мястото, където според библията Мойсей получава 10-те Божи заповеди. Днешно време Синая е известен планински курорт наричан още „Перлата на Карпатите” – разполага с 10 лифта и 40 км. ски писти, като предлага чудесни условия както за зимен туризъм, така и за лятна почивка сред чист въздух и планинска природа. Туристическа обиколка – посещение на фееричната лятна резиденция на румънските крале – замъкът „Пелеш”. Замъкът е построен в неоренесансов стил между 1873 и 1914 г. и е наречен по името на протичащата наблизо планинска река. Замъкът разполага с около 170 стаи, като е смятан за един от най-красивите в Европа. Отпътуване за посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъкът на Дракула. Замъкът е свързван с румънския владетел Влад III Дракула /1431-1476г./ наричан и с прозвището си Цепеш. Той е останал в историята с жестокото си отношение към враговете си, историите за което вдъхновили ирландския писател Брам Стокър да напише романът „Дракула”, където владетелят е описан като вампир. Замъкът е впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377г. и 1382г. върху скала с височина 60м. Настаняване в хотел в района на Синая. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /БРАШОВ – СИГИШОАРА – СИБИУ/

Закуска. Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в центъра на Трансилвания, заобиколено от всички страни от планинската верига Карпати. Градът е стара немска колония, като и до днес е известен също и с немското си име – Кронщад. Брашов има особено историческо значение и за нас българите – именно там е бил издаден „Рибният буквар” на Петър Берон през 1824 г. Туристическа програма – църквата „Св. Николай” – първата сграда на църквата е била изградена още 1292 г., но от нетраен материал, каменната постройка е изградена 1495 г., като след това е реновирана още няколко пъти. Разглеждаме още – Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, старата сграда на Кметството – първоначално сградата е била наблюдателна кула, но с разрастването на града е превърната в кметство, в момента е Историческият музей на Брашов. Посещаваме и крепостта на Брашов – строена е в началото на XVI в. и е реконструирана на няколко пъти по-късно. Отпътуване за родния град на Влад III Дракула – Сигишоара. Градът е основан от немски заселници през XII в., като през него минава река Търнава Маре. Туристическа програма в историческия център на града – Цитаделата -запазил своя средновековен облик и вписан в списъка на ЮНЕСКО, като част от Световното културно наследство: Часовниковата кула с Историческия музей и Музея на мъченията, площад Цитадела, Доминикансия манастир, сградата на Кметството, родната къща на Влад Дракула, заедно с Музея на оръжията. Отпътуване за Сибиу. Градът е основан в края на XII в. от немски заселници и през 2007 г. е избран за Културна столица на Европа. Градът е разделен на две части – Горен и Долен град, като повечето от интересните забележителности са разположени в Горния град. Туристическа програма в Сибиу – централния площад Piata Mare, където се намират Йезуитската църква, Часовниковата кула и централната сграда на музея Брукентал. Музеят е кръстен на името на местен благородник управник на област Трансилвания в края на XVIII в. – Самуел Фон Брукентал. В централната сграда на музея са ситуирани два от шестте музея – картинна галерия с над 1200 творби и богата библиотека съхраняваща над 300 000 книги, списания и ръкописи. Продължаваме към по-малкия площад Piata Mica. Там се намират Гилдията на касапите и Люксембургската къща – стара сграда строена в началото на XV в. Посещаваме и третия основен площад в Сибиу – Хует. Най-забележителната сграда на този площад е Евангелистката катедрала построена в Готически стил през XIV в. Завършваме обиколката на града с посещение на Православната Катедрала „Св. Троица”. Настаняване в хотел в Сибиу. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / СИБИУ – КРАЙОВА – СОФИЯ/

Закуска. Отпътуване за България, като по пътя ще направим кратка почивка за разглеждане на град Крайова. Градът е оставил своята следа в българската история – на 7 септември 1940 г. в румънския град е подписана Крайовската спогодба, съгласно която България си възвръща Южна Добруджа, отнета по силата на Букурещкия договор от 1913 г. Разходка из централния площад Михай Витязул с църквата „Св. Троица”. Свободно врем за обяд. Отпътуваме към София по маршрут Видин – Монтана – Враца – София, като се минава през мостта „Нова Европа” известен още като Дунав мост 2. Пристигане в София вечерта.

Настаняване в хотели 3* 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотели 3* (1 в Букурещ, 1 в района на Синая, 1 в Сибиу)

• транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/

• водач от фирмата организатор • екскурзоводски услуги

• групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• входни такси и билети за туристически обекти: Дворецът на Парламента в Букурещ - 35 леи, замъка Бран – 35 леи, замъка Пелеш – 20 леи (1 лев= 0,44 леи)

• доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

• доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

• Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

• Срок за записване: до запълване на свободните места.

• Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

• За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

• Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

• Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

• Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

• Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

• Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

06.09.2018 г.

21.09.2018 г.

на човек в двойна стая - 390 лв.

трето легло - 375 лв.

единична стая - 460 лв.

дете до 12 г. настанено с двама възрастни - 345 лв.