Карнавалът в Ксанти

110 лв

2 дни

Почивка в Сардиния 2020 – Lindbergh Cala Della Torre 4* Premium

1078 лв

8 дни / 5 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 4, 2020
Почивка в Сардиния 2020 – Liscia Eldi Resort 4* LUX

1109 лв

8 дни / 5 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 4, 2020
Покажи всички

Карнавалът в Ксанти

110 лв

2 дни

Вземете карнавалния си костюм и настроение и елате заедно да се потопим в празничната еуфория!
В първите дни на пролетта, когато у нас обикновено все още е студено и заснежено, там се скача, танцува и лудува.
И тази година – специална награда за най-атрактивен турист – участник в карнавалното шествие.

 

ПРОГРАМА:

1 ден: Благоевград – Серес – Кавала 

06:00 ч. отпътуване от Благоевград  през ГКПП Кулата за Серес, чието име произхожда от „сириос“ – слънце. Древното име на града ще Ви се стори много логично, когато от студена и снеговита България пристигнем тук в края на зимата :). В дните около Сирни Заговезни градът посреща гостите си с много разноцветни хвърчила („аетос“), които се продават навсякъде. До днес е запазена традицията в първия ден от Великите пости гръцките семейства да излизат на пикник и да ги пускат в небето. Ще спрем в центъра на града, където ще имате възможност да опитате от прочутия серески локум с масло и бадеми, да изпиете чаша ароматно кафе и да се поразходите.

Отпътуване за Кавала – сърцето на Източна Македония (90 км). Амфитеатрално разположен около брега на Егейско море, градът е съчетал в себе си красива природа, богата история и модерно настояще. По време на туристическата ни обиколка ще се запознаете със забележителностите му: Акведуктът Камарес (визитна картичка на града), къщата и паметника на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, църквата „Св. Богородица”, от която се разкрива прекрасна гледка към о-в Тасос и др. Свободно враме –  ще имате възможност да си купите интересни сувенири, да опитате вкусните традиционни курабии, сладко от маслини и др. местни специалитети. Късния следобед отпътуване за Керамоти. Настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане – вечеря в традиционна гръцка таверна. Нощувка.

2 ден: Ксанти – Благоевград

Закуска. Свободно време. Отпътуване за живописното градче Ксанти (50 км), където всяка година през пролетта се провежда традиционен карнавал с над 20 000 участници от карнавални школи от цяла Гърция и съседните държави. Старата част на града представлява същински музей на открито, несравним с каменните си къщи и тесни калдъръмени улички. През свободното си време можете да видите Музея на фолклора, Митрополията, Кметството, площад „Антика“ с множество сладкарници, таверни и кафенета, където ще имате възможност да опитате местни специалитети като сутзукакия, баклава, шекер паре др. Многобройните клубове и кафенета, намиращи се в този район, предлагат разнообразни възможности за вълнуващ нощен живот. По обяд ще се потопим в карнавалната атмосфера на финалното шествие – трубадури, феи, страшни или пък смешни и забавни същества се преплитат в пъстрия парад по главната улица на Ксанти. Болшинството от местните жители също се маскират и с ентусиазъм се включват в празненствата като по този начин допълват неповторимата атмосфера на града през този ден. Всъщност, това е най-впечатляващото – неподправеното, истинско и спонтанно веселие на хора – маскирани или не, които са дошли да се повеселят, да забравят проблемите и да съпреживеят заедно всеобщото веселие.
17.00ч. отпътуване за България. Попътен шопинг. Пристигане в Благоевград  около 21.00ч.

Хотел 2* / 3* 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Керамоти
  • Медицинска застраховка 
  • Водач от агенцията

 Цената не включва:

  • Лични разходи
  • Вечеря в традиционна гръцка таверна - 26,00 лв. 
  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Лични разходи
  • Задължително се доплаща за мед. застраховка за лица над 65 г.

 

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 2 фотокопия)

Условия за записване:

30% депозит при резервация и подписване на договор за организирано туристическо пътуване.

Доплащане най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване

Местата в автобуса се дават по реда на записване и заплащане .

Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на местата в автобусите.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40

Краен срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

ТА си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др. 

29.02.20 г. – 01.03.20 г.

Цена за възрастен: 110 лв.

Цена за дете до 10 г.: 90 лв.