Кападокия – история и вълшебство

495 лв

6 дниТОП ОФЕРТА 

Уикенд в Румъния – ,, Земята на Дракула“

189 лв

3 дни
февруари 12, 2020
Шопинг уикенд в Чорлу и Одрин

110 лв

2 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 12, 2020
Покажи всички

Кападокия – история и вълшебство

495 лв

6 дниТОП ОФЕРТА 

Благоевград – София – Истанбул – Соленото езеро – Каймаклъ – Юргюп – Зелве – Аванос – Гьореме – Ючхисар – Бурса – София- Благоевград

01.05.2020 г. – 06.05.2020

ПРОГРАМА

1-ви ден: Отпътуване от Благоевград в 04: 00 ч. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел 3*. Нощен Истанбул – по желание и срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътувена за Анкара. След пристигането в Анкара – панорамна обиколка с местен екскурзовод: включва разглеждане на символа на Анкара – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително). Признат през 1971 г. за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя – кратка почивка за фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол) – второто по големина езеро в света , разположено на 905 м надморска височина. При възможност – посещение на подземния град Каймаклъ – символ на областта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. По желание – полет с балон – едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. Целодневна екскурзия в Кападокия – природната крепост Учхисар, разположена на най – високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка; скалните църкви в Гьореме от 8 век; Юргюп – главен търговски център; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р.Къзълъркам. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Вечеря. По желание – фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба“. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса. По пътя кратка почивка в Акшехир за снимки при гроба на Настрадин Ходжа – всепризнат и обичан хитрец в Турция. Пристигане в Бурса късно следобед – обиколка на града с местен екскурзовод: Зелената Джамия и Улу Джамия, Коза Хан и символа на Бурса – османското тюрбе. Настаняване. Свободно време за пазар и разходки. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане – късно вечерта.

Настаняване в хотели 3* в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуски и вечери в хотел 3* в Бурса
 • Медицинска застраховка с покрите 5000 евро за лица до 65 г.
 • Местен екскурзовод на български език
 • Представител от агенцията по време на пътуването

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Всички екскурзии по програмата, обявени срещу допълнително заплащане.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – от 65 г до 70 г. – 3 лв.; от 70 г. до 75 г. – 4 лв.; от 75 г. до 79 г. – 8 лв.; лица над 79 г. не се затсраховат!/задължително доплащане/

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Разходка с балон над Кападокия  – 180 евро.

Турска вечер в ресторант „Яшарбаба“ – 25 евро. Цената включва: плодове, ядки, богата фолклорна програма, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки – местно производство.

 

ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителни екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи

Входни такси на тур. Обекти, задължително се заплащат в турски лири

Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 40 туриста

Крайният срок за уведомление, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран   -  7 дни преди започването на изпълнение на тур. Пакет.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена

Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

От деня, следващ деня на записването до 60 – тия ден преди датата на заминаване – 10 % от основната цена на пътуването на турист

От 59 –тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30 % от основната цена на пътуването на турист

От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

Международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г. международен паспорт,нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани в пътуването

 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

ТО препоръчва на своите клиенти сключване за застраховка Отмяна на пътуване. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.

 

 

01.05.2020 - 06.05.2020 – 495 лв.