Кападокия – история и вълшебство

495 лв

6 дниТОП ОФЕРТА 

Уикенд в Румъния – ,, Земята на Дракула“

189 лв

3 дни
февруари 12, 2020
Шопинг уикенд в Чорлу и Одрин

110 лв

2 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 12, 2020
Покажи всички

Кападокия – история и вълшебство

495 лв

6 дниТОП ОФЕРТА 

Маршрут: Благоевград – София – Анкара – Соленото езеро – Юргюп – Зелве – Аванос – Гьореме – Ючхисар -Каймакль – Коня – Бурса – София – Благоевград

01.05.2020 – 06.05.2020

6 дни / 5 нощувки

 

ПРОГРАМА

1-ви ден: Благоевград-София-Анкара

Отпътуване от Благоевград в 04: 00 ч. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Пристигане в Анкара вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

 2 – ри ден: Анкара – Кападокия

Закуска. Панорамна обиколка на Анкара с местен екскурзовод: включва разглеждане на символа на Анкара  – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации (входната такса за музея за музея на анадолските цивилизации  се заплаща допълнително).  Признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция. Отпътуване за Кападокия. По пътя – кратка почивка за фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол) – второто по големина езеро в света , разположено на 905 м надморска височина. Отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел 3* в Юргюп. Вечеря.

По желание, с допълнително заплащане – ритуал на въртящите се дервиши „сема“.  Нощувка.

 3- ти ден: Кападокия – Юргюп – Аванос – Гьореме

Закуска. По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. – разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/. Важна забележка: Туроператорът не носи отговорност, ако по независещи от него прични, предварително направента резервацията за полет с балон се анулира по време на пътуването.

Целодневна екскурзия в Кападокия. Посещение на долината Дервент (Розовата долина). Свободно време за разходка в Юргюп. Посещение на Долината Зелве, след което екскурзията продължава в местността Паша багъ. Разходка в Национален парк Долината Гьореме, част от списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 лв. Разходка из скалните светилища и възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции в Кападокия.

По желание – фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия „Яшарбаба“. Нощувка.

4- ти ден: Кападокия – Каймаклъ – Коня

Закуска. В 9,00 часа отпътуване за Коня. По пътя се разглежда подземния град Каймаклъ  – символ на областта. Каймаклъ датира от второто хилядолетие и е един от най-интересните подземни градове в района. Разположен е на осем етажа под земята и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения, свързани с тунели.  Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши – търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене – изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Коня – Бурса

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Бурса. По пътя кратка почивка в Ескишехир за снимки при гроба на Настрадин Ходжа – всепризнат и обичан хитрец в Турция. Пристигане в Бурса късно следобед – обиколка на града с местен екскурзовод: Зелената Джамия и Улу Джамия, Коза Хан и символа на Бурса – османското тюрбе. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Бурса – София – Благоевград

Закуска. Свободно време за сутрешно кафе при една от забележителностите на Бурса – Стария чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.

Отпътуване за България. Пристигане – късно вечерта.

Настаняване в хотели 3* в Истанбул, Анкара, Кападокия и Бурса.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* Коня
 • 1 нощувка със закуски и вечери в хотел 3* в Бурса
 • панорамна обиколка на Атина с екскурзовод на български
 • целодневна екскурзия в Кападокия
 • посещение на Каймаклъ с екскурзовод на български
 • панорамна обиколка на Бурса с екскурзовод на български
 • Медицинска застраховка с покрите 5000 евро за лица до 65 г.
 • Местен екскурзовод на български език
 • Представител от агенцията по време на пътуването

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Всички екскурзии по програмата, обявени срещу допълнително заплащане.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – от 65 г до 70 г. – 3 лв.; от 70 г. до 75 г. – 4 лв.; от 75 г. до 79 г. – 8 лв.; лица над 79 г. не се затсраховат!/задължително доплащане/

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Разходка с балон над Кападокия  – 180 евро.

Турска вечер в ресторант „Яшарбаба“ – 25 евро. Цената включва: плодове, ядки, богата фолклорна програма, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки – местно производство.

 

ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителни екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи

Входни такси на тур. Обекти, задължително се заплащат в турски лири

Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 40 туриста

Крайният срок за уведомление, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран   -  7 дни преди започването на изпълнение на тур. Пакет.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена

Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

От деня, следващ деня на записването до 60 – тия ден преди датата на заминаване – 10 % от основната цена на пътуването на турист

От 59 –тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30 % от основната цена на пътуването на турист

От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

Международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г. международен паспорт,нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани в пътуването

 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

ТО препоръчва на своите клиенти сключване за застраховка Отмяна на пътуване. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.

 

 

01.05.2020 - 06.05.2020 – 495 лв.