Истанбул – градът на два континента

155 лв

4 дни


GOLDEN BAY – Crete

Chania

октомври 15, 2021
Забележителният Амстердам

779 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 
октомври 29, 2021
Покажи всички

Истанбул – градът на два континента

155 лв

4 дни

ИСТАНБУЛ – ГРАДЪТ НА ДВА КОНТИНЕНТА

Благоевград – София – Хасково – Харманли – Капитан Андреево – Истанбул – Одрин – София – Благоевград

4 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски

 

 

ПРОГРАМА

1-ви ден: Отпътуване от Благоевград в 19.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега за залива Златен рог. Връщане в хотела. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика „Св. София“ (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”– най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.

Допълнителни мероприятия (срещу доплащане):

1.Вечеря в ресторант с турска шоу-програма – кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор.

2. Вечеря на кораб по Босфора – кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

3. Вечеря в рибен ресторант квартал Кумкапъ – кувертът включва салата, риба, студени мезета, хляб, плодове, 1 алкохолна напитка, неограничено количество безалкохолни напитки, чай и вода. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. В 08.30 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, бившата султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др.

По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

Свободно време за пазар и разходки.

След обяд по желание (срещу доплащане) възможност за допълнителни мероприятия:

1.Посещение на най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива.

2.Посещение на МОЛ Форум Истанбул.

Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за град Одрин в 08.00 ч. По пътя посещение на фабрика за сладкарски изделия. Престой в Одрин за кратка почивка и разглеждане на най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Благоевград.

 

Настаняване в хотел 3* 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус

• Две нощувки със закуски в хотел 3*

• Посещение на "Мол Форум"

• Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

• Представител от агенцията по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Входни такси на посещаваните обекти

• Застраховка „Отмяна на пътуване“

• Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – от 65 г до 70 г. – 3 лв.; от 70 г. до 75 г. – 4 лв.; от 75 г. до 79 г. – 8 лв.; лица над 79 г. не се застраховат!/задължително доплащане/

 

• Допълнителни екскурзии:

1. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро

2. Разходка с корабче по Босфора – 17 евро

3. Разглеждане на султанксия дворец „ Долмабахче“ с екскурзовод на български език – 25 евро /с включена входна такса/

4. Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулация на полет с хеликоптер и панорамната площадка – 22 евро

5. Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ ЕМААР с Аквариума/ входната такса за аквариума за заплаща допълнително/ и МОЛ WATERGARDEN ISTANBUL – 17 евро + 75 TL за Аквариума.

6. Куверт за вечера на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно прозводство - 40 евро

7. Кувет за вечеря в рибен ресторант на Босфора – 30 евро

ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването. За провеждането на допълнителни екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи Входни такси на тур. Обекти, задължително се заплащат в турски лири Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 40 туриста Крайният срок за уведомление, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран - 7 дни преди започването на изпълнение на тур. Пакет.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена

Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

От деня, следващ деня на записването до 60 – тия ден преди датата на заминаване – 10 % от основната цена на пътуването на турист

От 59 –тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30 % от основната цена на пътуването на турист

От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

Международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г. международен паспорт,нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани в пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА:

ТО препоръчва на своите клиенти сключване за застраховка Отмяна на пътуване. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.  

ДАТА И ЦЕНА:

Тръгване всеки четвъртък - 155 лв.

Настаняване в единична стая - 189 лв.

Трети възрастен - 145 лв.

Дете (0-11,9 г.) - 135 лв.