Истанбул – Църквата на 1-во число

215 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 

Шопинг в Одрин

40.00 лв

1 денТОП ОФЕРТА 
ноември 16, 2020
Фестивала на лалето – Истанбул и Одрин

165 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 
януари 6, 2021
Покажи всички

Истанбул – Църквата на 1-во число

215 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 

ИСТАНБУЛ – ЦЪРКВАТА НА 1-ВО ЧИСЛО

Благоевград – София – Хасково – Харманли – Капитан Андреево – Одрин – Истанбул – София – Благоевград

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден: Отпътуване от Благоевград в 05: 00 ч. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Пристигане в Одрин около обяд. Свободно време за пазар, разглеждане на изключителната джамия Селимие. Късния следобед – отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел. Нощен Истанбул – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2–ри ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане – Двореца „Бейлербей“ и МОЛ ЕМААР. Преминаване в Азия по първия въжен мост и посещение на двореца „Бейлербей. Посещение на МОЛ ЕМААР – един от най-новите МОЛ в Истанбул и новия аквариум с подводна зоологическа градина – 7 различни сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводния стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, и др. Ще имате възможност да пазарувате в магазините на някои от световно известни и местни марки, като: HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS, DE FACTO, KOTON и др. В 17:00 ч.– Посещение на МОЛ Форум Истанбул ( включено в цената) – най-големият МОЛ в Истанбул. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3- ти ден: Закуска. В 8:30 ч. по – желание и срещу допълнително заплащане – Разходка с корабче по Босфора – пленяваща разходка по красивия пролив Босфор, намиращ се между Европа и Азия. В 11:00 ч. По – желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Долма Бахче Сарай – най – красивият дворец на Османската Империя, наречен Турският Версай. Връщане в хотела свободно време или по – желание /срещу допълнително заплащане/: В 13:00 ч. Посещение на небостъргача Сапфир – деветият най – висок небостъргач в Европа – панорамната площадка и 4D симулация с хеликоптер. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта – по желание и срещу допълнително заплащане – Вечеря на яхта по Босфора – шоу програма, вечеря / ордьовър, салата основно, десерт, ядки, алкохолни и безалкохолни напитки без ограничение / ИЛИ Вечеря в рибен ресторант в квартал Кумкапъ – салата, риба, студени мезета, хляб, плодове, 1 алкохолна напитка, неограничено количество безалкохолни напитки, чай и вода. Нощувка.

4- ти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/. Посещение на Църквата с ключетата на 1-во число. Тази църква се посещава от хиляди хора от цял свят. Това се случва на всяко 1-во число от месеца и е свързано със сбъдването на желания. Всеки закупува сребърни и златни ключета от входа на църквата – 1 TL, а след това символично отключват иконите в църквата и си пожелават желание. Някои влизат в криптата на църквата, за да получат и светена вода, а други да получат благословия от гръцкия свещенник и да им осветят ключетата. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да се върне отново в църквата – на 1-во ключе и да върне ключето, като може да си вземе ново ключе с ново желание. Панорамната обиколка продължава с разглеждане на историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега за залива Златен рог. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Благоевград.

Настаняване в хотели по програмата 3*.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Три нощувки със закуски в хотел 3*
  • Посещение на МОЛ Форум Истанбул - включено в цената
  • Посещение на българската църква „Св.Св. Константин и Елена“ в гр. Одрин - включено в цената
  • Медицинска застраховка с покрите 5000 евро за лица до 65 г.
  • Представител от агенцията по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Всички екскурзии по програмата, обявени срещу допълнително заплащане.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“

Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – от 65 г до 70 г. – 3 лв.; от 70 г. до 75 г. – 4 лв.; от 75 г. до 79 г. – 8 лв.; лица над 79 г. не се затсраховат!/задължително доплащане/  

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

1. Нощен Истанбул с местен екскурзовод – 25 лв.

2. Посещение на двореца Топ Капъ и църквата Света София (входните такси се заплащат допълнително) с екскурзовод на български език - 22 лв.

3. Разходка с корабче по Босфора – 35 лв.

4. Разглеждане на султанксия дворец „ Долмабахче“ с екскурзовод на български език – 49 лв. /с включена входна такса/

5. Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулация на полет с хеликоптер и панорамната площадка – 43 лв.

6. Вечерна автобусна разходка с посещение на двореца Бейлербей и МОЛ ЕМААР с Аквариума/ входната такса за аквариума за заплаща допълнително/ и МОЛ WATERGARDEN ISTANBUL – 35 лв. + 55 TL за Аквариума.

7. Куверт за вечера на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно прозводство - 80 лв.

8. Куверт за вечеря в рибен ресторант в квартала Кумкапъ – 60 лв.


ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителни екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи

При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява.

Входни такси на тур. Обекти, задължително се заплащат в турски лири

Минимален брой за осъществяване на екскурзията – 40 туриста

Крайният срок за уведомление, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран - 7 дни преди започването на изпълнение на тур. пакет.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена

Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

От деня, следващ деня на записването до 60 – тия ден преди датата на заминаване – 10 % от основната цена на пътуването на турист

От 59 –тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30 % от основната цена на пътуването на турист

От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

Международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г. международен паспорт,нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка в паспорта.

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани в пътуването

ЗАБЕЛЕЖКА:

ТО препоръчва на своите клиенти сключване за застраховка Отмяна на пътуване. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

ТО не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти

ТО си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.ДАТИ И ЦЕНИ:

30.04.21 - 215 лв.

29.07.21 - 215 лв.

30.09.21 - 215 лв.

ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти - 8 лв.

Дете до 12 г., настанено с двама плащащи в стая - 18 лв.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена.

Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.


СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

От деня, следващ деня на записването до 60 – тия ден преди датата на заминаване – 10 % от основната цена на пътуването на турист

От 59 –тия ден до 10 – тия ден преди датата на заминаване – 30 % от основната цена на пътуването на турист

От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.