Двудневна екскурзия до Кастория и Едеса

120 лв

2 дниТОП ОФЕРТА 

Купон по сръбски в Етно село Сърна

120лв

2 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 17, 2020
Да си върнем изгубената хармония в тялото и душата

285 лв

3 дниТОП ОФЕРТА 
февруари 18, 2020
Покажи всички

Двудневна екскурзия до Кастория и Едеса

120 лв

2 дниТОП ОФЕРТА 

Благоевград– Кулата – Едеса – Кастория – Кулата – Благоевград

2 дни/1 нощ.

 

ПРОГРАМА:

1 ден:

Отпътуване  6:00 ч. от гр.  Благоевград, посока  гр. Едеса / българско име Воден/ – градът е бил крепост на цар Самуил. Разположен на високо, сред разкошна борова гора. Мощно извиращата от планината бистра река се излива в многобройни водопади.  Разглеждане на  прочутите Воденски водопади,и забележителностите на стария град Воден. По- желание посещение на музея на водите, свободно време. Отпътуване за Кастория .Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите на Кастория – старобългарския град Костур – един от най – красивите градове в Гръцка Македония, който подобно на Охрид е разположен амфитеатрално на брега на едноименното езеро, с тесни калдаръмени улички, с прочутите „големи“ възрожденски къщи от 18 и 19 век, с множество кожухарски работилници и магазини. Разглеждане на старинните византийски и старобългарски църкви – „Св. Безсребърници“ от 9- 10 век, която впечатлява със своите стенописи, „Св. Стефан“ с два етапа на изписване от 9 и 12 век и др. църкви. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Хотел  - 2/3* в Кастория

Цената включва:

 

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 1 нощувка,1 вечеря,1 закуска в хотела 
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията

 

 Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Входни такси на посещаваните обекти

Доплащане:

Медицинска застраховка за лица над 65г.

  • От 65 г. до 70 г. – 3лв.
  • От 70 г. до 75 г. – 4 лв.
  • От 75 г. до 79 г. – 8 лв.

Лица над 79 г. не се застраховат!


Необходими документи:

Валидна лична карта.

За ненавършилите 18 г., пътуващи с един родител или друг придружител е необходима нотариално заверена декларация – оригинал и копие.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туриста

Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай, на отказ от пътуването от страна на потребителя и допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

ТО си запазва правото на промени на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Дата: 16.05.20 - 17.05.20 г.

Цена: 120 лв.


Начин на плащане:

Депозит - 50% при записване

Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване