Банатска област

305 лв

4 дни

Румъния – легенди от Трансилвания

279 лв

4 дни
септември 3, 2019
Перлите на Карпатите и Букурещ

390 лв

4 дни
септември 3, 2019
Покажи всички

Банатска област

305 лв

4 дни

ПРОГРАМА

1 ДЕН /СОФИЯ – СМЕДЕРЕВО – ТИМИШОАРА/

(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане). Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07.30 ч. Маршрут: София – Смедерево. Града е областен център и се намира на брега на река Дунав. В Смедерево се намира един от най-големите стоманодобивни заводи в Сърбия. Разглеждаме Смедеревската крепост – крепостта е строена през XV в. от местния деспот Георги Бранкович. Крепостните стени са изградени по подобие на тези в Константинопол. В крепостта се е намирал т. нар. Мали град (вътрешния укрепен град), монетарница, казарми, скриптории и двореца. Само 20 г. след завършването на крепостта, тя е превзета от Османската империя през 1459 г. Продължаваме за Тимишоара. Градът е известен с прозвището си „малката Виена”, тъй като центърът на града напомня този на Виена. Настаняване в хотел в Тимишоара. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /ТИМИШОАРА/

Закуска. Туристическа програма в град Тимишоара – централния площад с колоната на Света Троица издигната в памет на жертвите на чумната епидемия, католическата катедрала „Св. Георги”, Операта, Театърът, площадът на Свободата – най-стария площад в града, където може да видите запазени сгради от XVIII в. Площадът на Победата, където може да видите копие на статуята на Вълчицата майка с Ромул и Рем – подарена на града от Рим през 1926 г. Посещаваме и Замъкът на Януш Хуниади, където днес се намира Историческия музей на Банат. Сградата на музея е построена през XV в. от унгарския благородник Януш Хуниади. Завършваме обиколката с най-високата църква в цяла Ромъния (83 м.) – Митрополитската православна катедрала. Свободно време в Тимишоара. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /ТИМИШОАРА – АРАД – СЕГЕД/

Закуска. Отпътуване за румънския град Арад. Градът се намира на 15 км. от границата с Унгария в Панонската низина. Туристическа програма в Арад – Театърът, Университетът, католическата катедрала „Св. Антоний Падуански” построена през 1904 г., но в Ренесансов стил, Бароковите църкви – сръбската „Св. Петър и Павел” строена 1698-1702 г. и румънската църква „Рождество на Св. Йоан Кръстител” построена 1862-1865 г. Отпътуваме за Унгария. Пристигаме в град Сегед, където ще бъде и третата нощувка по програмата. Сегед е четвъртият по големина град в Унгария и най-големият в региона Южен Алфьолд. През града минава река Тиса. Туристическа програма в Сегед: посещение на великолепната катедрала Вотив разположена на площад Дом – този впечатляващ религиозен храм е издигнат като благодарствен дар след голямо наводнение в града. Посещаваме Голямата синагога – една от най-големите в Европа, централния площад Сечени и крайбрежния парк Варкерт. Настаняване в хотел в Сегед. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /СЕГЕД – ПАЛИЧ – СУБОТИЦА – НОВИ САД – СОФИЯ/

Закуска. Отпътуване за България, като преди това минаваме през Сърбия. Посещение на Паличкото езеро дълго 8 км. и кратка почивка за разходка сред прекрасната природа. Продължаваме към близкия град Суботица – туристическа обиколка на най-северния град на Сърбия, разположен на 10 км от границата с Унгария. Градът ще ви плени с уникалната си архитектура – смесица от няколко стила, оставили своето отражение през вековете. Ще видим: сградата на Кметството, изградена в началото на двадесети век, католическата катедрала „Света Тереза”, сградата на Народния театър, Синегогата, Картинната галерия, Градската библиотека и Паметникът на жертвите от фашизма. Продължаваме към Нови Сад. Кратка спирка в Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепостта Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепостта е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Отпътуване за България. Пристигаме в София късно вечерта.

Настаняване в хотели 3*

ЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* 2 нощувки с включени 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Тимишоара

* 1 нощувка с включена 1 закуска и 1 вечеря в хотел 3*в Сегед

* Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;

* Водач от фирмата организатор;

* Екскурзоводско обслужване;

* Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Входни такси на туристическите обекти по програмата;

* Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. – застраховка на запитване;

* Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

* Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

* Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

* Срок за записване: до запълване на свободните места.

* Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

* За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

* Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

* Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

* Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

* Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

* Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

* Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.

ДАТИ:

06.09.2018

21.09.2018

 

ЦЕНИ:

Човек в двойна стая: 305 лв.

Трети възрастен: 290 лв.

Единична стая: 385 лв.

Дете до 12 г. (в стая с 2ма възрастни): 249 лв.