10 от най-красивите крайбрежни града в Испания

Защо да посетите Тайланд през зимата
юли 1, 2019
Защо трябва да посетите Дубай
юли 1, 2019
Покажи всички

10 от най-красивите крайбрежни града в Испания

Испания е една от любимите дестинации в Европа. Страната предлага много възможности за забавление, примамливо слънчево време, интересни градове и забележителности, както и много варианти за морска почивка. Вижте 10 от най-красивите крайбрежни испански града.

Лятото може и да е към своя край, но пък в късната морска ваканция през септември определено има чар. За последно може да се порадвате на любимите слънчеви лъчи, цените са по-ниски от обичайното, а и ще се сдобиете с повече летни спомени, които да ви топлят през предстоящите есенни и зимни месеци.

Може да изберете да се отдадете на морска ваканция в България или в съседните ни страни. А защо не в Испания? Тя може да се похвали с някои от най-добрите плажове в цяла Европа. Цялото протежение на испанското крайбрежие предлага различни кътчета, сред които със сигурност ще намерите нещо интригуващо и подходящо именно за вас.

Неслучайно Испания е сред топ дестинациите в Европа, които привличат летни туристи. Страната предлага страхотни плажове, вкусна кухня, интересни музеи и забележителности, както и един безгрижен начин на живот.

Вижте 10 от най-красивите крайбрежни града в Испания:

  • Марбея

Градът е известен още като Марбеля и се намира на брега на Средиземно море. Марбея е сравняван с френския курорт Сен Тропе, тъй като е любима дестинация на звезди и заможни туристи.

  • Палма де Майорка

Това е най-големият град в испанския остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови. Плама де Майорка често е наричана просто „Палма“.

  • Малага

Градът се намира в южната част на Испания, на брега на Средиземно море. Той има богата история и невероятни плажове. Интересен факт е, че родом от Малага са известният художник Пабло Пикасо и актьорът Антонио Бандерас.

  • Ситгес

Градът се намира само на около 35 километра югозападно от Барселона. В Ситгес се провежда филмов фестивал, датиращ още от 1968 година. Крайбрежният испански град е известен със своите плажове, нощен живот и исторически забележителности.

  • Барселона

Едва ли вторият по големина град в Испания има нужда от представяне. Със своя средиземноморски климат и множество различни атракции Барселона привлича хиляди туристи всяка година. Защо да не сте едни от тях?

  • Ибиса

Остров Ибиса или известен още като Ибиза се намира в Средиземно море и е световна парти дестинация. Това обаче не означава, че в Ибиса няма скрити райски кътчета, далеч от шума на големите тълпи. Град Ибиса е сред най-големите градове на острова.

  • Кадис

Този град се намира в западната част на Испания, на брега на Атлатическия океан. Кадис е наследник на древния град Гадес. Смята се, че той е най-старият съществуващ град в Западна Европа, което означава, че лятната ви почивка там може да се превърне и във вълнуващо завръщане към миналото.

  • Аликанте

Градът се намира в югоизточната част на Испания и е разположен на брега на Средиземно море. Около 125 километра делят Аликанте и Валенсия. Една от основните туристически атракции в града е средновековна крепост, разположена в центъра на Аликанте.

  • Валенсия

Третият по големина град в Испания е и сред основните притегателни места за туристите. Жителите и гостите на Валенсия могат да се радват на почивка край бреговете на Средиземно море.

  • Сан Себастиан

Градът е известен още като „Доностия“ и се намира в северната част на Испания. Сан Себастиан е и една от най-известните испански туристически дестинации.