fbpx

Мавриций

"Първо е създаден Мавриций, а после Раят – по негово подобие" - Марк Твен


Този остров в Индийския океан се намира на изток от Мадагаскар и е два пъти по-голям от Хонконг, но има едва милион жители. Популярна туристическа дестинация, остров Мавриций е идеално място за вашата морска почивка. А сега екзотични почивки и екскурзии на остров Мавриций са още по-достъпни с чартърен полет от София!

Мавриций е известен със своите сапфирени води, бели плажове с фин пясък и луксозни курорти. Но Мавриций днес привлича и с това, че възнаграждава дори и най-малките опити за изследване. Можете да се насладите на пешеходния туризъм в гористите и планински местности и да се докоснете уникалната флора фауна на това райско кътче. Можете да се гмуркате в кристалните води и да се насладите на красиви подводни пейзажи и разнообразни морски обитатели. Има разходки с лодка до почти перфектни островчета и екскурзии до ботанически градини и колониални плантационни къщи. Мавриций, също така, е и невероятна кулинарна дестинация, която ще очарова сетивата ви.

Някогашният дом на нелетящото додо, сега изчезнал вид, този тропически остров предлага умерени температури, леки пасати и достатъчно слънце. Ще откриете и естествена история, оживени пазари и ярки фестивали. А свободата и откритите пространства  ще направят престоя ви истински релаксиращ и приятен.

Едно уникално изживяване и вълнуваща почивка, от което ще помните всеки миг.

Страхотни плажове

Мавриций е известен със своята кристално чиста вода и бели плажове с фин пясък. Източното крайбрежие е по-слабо развито от северното и плажовете са по-малко пренаселени. Обикновено има приятен бриз и затова не е твърде горещо.

Отлична кухня

Кухнята на Мавриций е една от най-разнообразните в света, като влиянието на френската, индийската, африканската и азиатската кухня се обединява, за да създаде нейните уникални вкусове. Страхотните местни специалитети ще ви накарат да си облизвате пръстите!

Природата

Мавриций има около дузина природни резервати и ботанически градини за изследване, плюс планински гледки, водопади и тропически гори. Тук ще откриете гигантски водни лилии, палми и ендемични видове като ветрушки, розови гълъби и гигантски костенурки.

Фестивалите

Ако искате да преживеете това, което се води за най-голямото индуистко поклонение извън Индия, планирайте посещение по време на Маха Шиваратри, който се провежда всеки февруари. Можете също така да го посетите по време на Дивали, фестивала на светлината, който се провежда всяка есен.