Забележителният Амстердам

779 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 

Истанбул – градът на два континента

155 лв

4 дни
октомври 19, 2021

NIDRI BAY STUDIOS – Nidri – Lefkada

©

октомври 29, 2021
Покажи всички

Забележителният Амстердам

779 лв

4 дниТОП ОФЕРТА 

София – Амстердам – София

4 дни / 3 нощувки

Амстердам в много отношения е забележителен град, името му произлиза от „Амстел Дам“ или „Амстелски язовир“, какъвто е изграден на река Амстел през 13 в.
Градовете стават все по-популярна дестинация и Амстердам е особено желана цел. Нищо чудно: Холандската столица предлага толкова много атракции, вкусен кашкавал и неустоима бира, че пътешественици от всички възрасти са развълнувани от нея.
Знаете ли, че трите „хиксчета“ на флага на града, които ще виждате навсякъде, символизират трите целувки, които си разменят амстердамци при поздрав?
АДАМ или ДАМ бива наричан градът от местни и гости, а „Северната Венеция“ е най-популярното наименование.
А каква е разликата между Нидерландия и Холандия ли? Да наричаш нидерландците „холандци“, е като да наричаш всички българи „шопи“ или всички германци – „баварци“, защото само 2 от 12 от административните области в Нидерландия са Северна и Южна Холандия и те съставляват 1/3та от населението и 1/3та от площта на страната.
Амстердам, наред с други неща, предлага 37 музея. Ако сте в Амстердам, трябва да посетите Rijksmuseum. В огромния национален музей на града се помещават близо 8 000 експоната, които могат да се видят от посетителите. Музеят „Ван Гог“ е домът на повечето холандски художници, а в „Ермитаж Амстердам“ ще бъдете впечатлени от руското изкуство.
Какви възможности предлага градът по отношение на пазаруването и нощния живот – по нещо за всеки вкус и за всякакви възможности. При възможност посетете живописния градски квартал Jordaan. Той се превърна в туристически магнит с неговите романтични канали, стари кръчми и специални магазини.

ПРОГРАМА

1-ви ден:
Отпътуване от летище София с редовен полет на компания “Transavia” в 22:15 ч.
Кацане в Амстердам на летище Shiphol в 00:30 ч.
Трансфер от летището до хотела.
Настаняване в хотел 2* в Амстердам.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.

Пешеходна разходка покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града: Централната гара, Борсата на Берлаже, Тунел „Ода на Амстердамските канали“, Площад „Дам“, Главните канали на Амстердам – „Сингъл“, „Херенхрахт“, „Каъйерсхрахт“, „Принсенграхт“ (От 2010 година под егидата на ЮНЕСКО), Квартал Йордан (Къщата на Ане Франк/отвън/, Западната църква /отвън/), Галерията на историческия музей, Средновековното дворче „Бехайнхоф“, Плаващия пазар за цветя и луковици, Общината (Бившият еврейски квартал), Университет Амстердам, Новият пазар (Средновековна порта).

Свободно време или по желание с допълнително заплащане разходка с лодка по каналите на Амстердам с месетн ескурзовод. Една от най-привлекателните атракции на града. Разходката продължава около час и минава покрай забележителни масивни сгради от 17 – 18 век, повечето от периода на т.н. „Златен век на Амстердам“, когато градът е бил най-важният пристанищен и търговски център в света. По време на тази плавателна разходка ще видите и т.н. „жилища – лодки“. Те са над 3000 и всяка от тях е свързана с електричество, газ и питейна вода. В днешно време те са символ на висок статус. Каналите в Амстердам са само с 12 по малко от тези във Венеция (около 165, а във Венеция 177), но затова пък мостовете тук са поне 3 пъти повече и когато заблестят вечерните светлини и „заиграят“ отраженията им във водата, пътуването под тях е чудно градско представление.

Свободно време или по желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до Зансе Сханс – една от най-известните атракции в близост до Амстердам.
Заансе Сханс е малък град в Холандия, намиращ се на 16 км. северозападно от Амстердам, разположен на бреговете на река Заан. Селището е популярна туристическа дестинация и представлява своеобразен музей на открито с вятърни мелници, типичните дървени къщички, боядисани в зелено, атракцията на занаятчийския бит и култура. В градчето може да се разходите свободно и да се потопите в типичния холандски бит от миналото. Проектът за автентичното село е реализиран в периода от 1961 до 1974 г., когато се реставрират стари мелници и битови сгради. В повечето къщички работят занаятчии, занимаващи се с производството на сирене и “кломпи” – типичните холандски дървени обувки. Освен тях, в музея на открито, може да се посетят работилници за порцеланови изделия, керамика, кашкавал, кафе и др. Всички те са поместени в боядисани в зелено, изрядно подредени дървени къщички, запазили духа и атмосферата на XVII-XVIII в.
От Амстердам се пътува с влак до Заансе Сханс около 20 мин., след това за 15 мин. се стига пеша до музея. Разходка около час и половина за посещение на мелница за производство на подправки и горчица, ателие за производство на типичните холандски дървени обувки, мандра с магазин за кашкавал и др. Свободно време за почивка на кафе или чай, или разглеждане на други обекти. Билетът за вход за всяка една от мелниците е около 5 евро.
Завръщане в Амстердам.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително заплащане полудневна екскурзия до Хага – мястото, където са централизирани всички важни институции на страната.
За Хага казват, че е иделаната симбиоза между модерен град, стари исторически квартали и кралски аристократизъм. Маршрутът на обиколката в Хага минава покрай забележителни правителствени постройки, в които още от Средновековието и до ден днешен кипи политическия живот на страната, част, откоито са парламента, министерския съвет и работното място на краля на Нидерландия. Други забележителности в града са Голямата протестантска църква, Старата община и най-старият търговски център на Кралство Нидерландия.
Свободно време. В свободното време отделено за Хага може да се стигне до една от най-значимите сгради в света – Двореца на мира, където се помещава седалището на Международния съд на ООН, Постоянни арбитражен съд, Хагската академия по международно право. Тук се намира и най-голямата библиотека за юридическа литература в света. До Двореца на мира се използва градски транспорт с цена на билет 4 евро на човек (валиден 2 часа).
От Амстердам до Хага се пътува с влак около 50 минути.

Завръщане в Амстердам около 16 ч.
Свободно време. 
Възможностите за изкарване на свободното време в Амстредам са безбройни. Най-известните и масово посещавани са Национален музей Амстердам (Rijksmuseum) – най-големият и известен музей на Нидерландия, който разказва цялата история на страната. Експозициите в музея проследяват историята на Кралство Нидерландия от Средновековието до наши дни, като ще наблегнем на картини на най-известните холандски художници от 17 век – Златният век на страната – Йоханес Фермер, Франс Халс, Ян Стеен и разбира се великият Рембранд и неговата най-известна картина „Нощна стража“. И нещо много интересно: през 2019 г. се отбелязват 350 години от смъртта на Рембранд. Близо до него се намира музеят Ван Гог. Тук е събрана най-голямата колекция от негови картини, които можете да видите в оригинал, както и произведения на Гоген, Мане и много други от най-известните художници. И да разберете защо творбите на художника, който е продал само една картина приживе, са най-скъпите в света. Един също доста посещаван музей е музеят Ане Франк. Други интересни алтернативи за изкарване на свободно време са Музея на Мадам Тюсо, Футболния музей на Аякс, Музея на еротиката, Музея на марихуаната и хашиша, Музея на Хайнекен и много други. Повечето музеи работят без почивни дни.
Важна забележка: Ако решите да посетите Националния музей, Музея на Ван Гог и Музея на Ане Франк е необходимо предварително да закупите Вашите билети онлайн.

4 ден:
Закуска.
Депозиране на багаж в хотела и освобождаване на стаите.
Свободно време с възможност за разходка в централната част на града.
Среща в хотела за отпътуване към летище Shiphol.
Трансфер от хотела до летището.
Излитане от летище Shiphol с редовен полет на “Transavia” в 15:35 ч.
Пристигане в България на летище София 19:20 ч.

Настаняване в хотел 2* в Амстердам.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет с включен 1 бр. ръчен багаж 10 кг на човек с макс. размери 55 x 40 x 25 см. или раничка с макс. размери 45 x 40 x 25 см.
 • трансфери летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2* в Амстердам
 • обиколка на историческия център - пешеходен тур с лицензиран екскурзовод на български език;
 • придружител от агенцията по време на цялото пътуване, при група от минимум 15 човека;
 • при по-малка група (минимум 10), туристите се посрещат на летището от представител на фирмата, осъществяващ трансфера до хотела.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • допълнителен чекиран багаж 20 кг. - около 60 евро (общо за двете посоки) -  цената подлежи на потвърждение при записване и може да се промени 
 • доплащане за единична стая след потвърждение от туроператор - 290 лв.
 • пешеходна панорамна обиколка на града (около 3.5 – 4 ч.) - 29 евро – включва местен ескурзовод на български език; заплаща се в офиса на агенцията; осъществява при минимум 8 записани туристи
 • круиз по Каналите (около 1 ч.) – 20 евро – включва местен ескурзовод на български език и билет за лодката; заплаща се в офиса на агенцията; осъществява при минимум 8 записани туристи
 • полудневна екскурзия до архитектурен резерват Заансе Сханс - 35 евро - включва местен ескурзовод на български език и билет за влака в двете посоки; заплаща се в офиса на агенцията; потвърждава при минимум 8 записани туристи
 • полудневна екскурзия до Хага – 42 евро - включва местен ескурзовод на български език и билет за влак в двете посоки; заплаща се в офиса на агенцията; потвърждава при минимум 8 записани туристи
 • задължителна градска такса -  9 евро -  заплаща се в офиса на агенцията
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 год. - 1 лв. на човек на ден.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - 2.50 лв. на човек на ден.
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
 • слушалки за пешеходните обиколки в Амстердам - при необходимост
 • разходи за градски транспорт - необходимо е да се ползва
 • настаняване в тройна стая - след потвърждение от страна на туроператора
 • доплащане за депозиране на багаж в хотела – при необходимост
 • разходи от личен характер
 • входни такси 

Начин на плащане: 

депозит - 350 лв. на записан турист

доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

Входни такси:

Музей на Ван Гог  - 19   евро

Национален музей - 19  евро

Музей на Хайнекен - от 18 евро в зависимост от избрания пакет

Музей на Ане Франк - 10.50 евро

Застраховане:

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул. „Стефан Кaраджа“ 2.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:

Програмата се потвърждава при минимум 10 записани туристи.

Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.

Необходимо е ползването на градски транспорт в Амстердам.

Информация разходи градски транспорт:

GVB карта - 1 час - 3.20 евро

GVB карта - 1 ден/24 часа - 8.00 евро

GVB карта - 2 дена/48 часа - 13.50 евро

GVB карта - 3 дена/72 часа - 19.00 евро

Картата се задейства в момента на първото използване (при качване в превозното средство картата се чекира на специално за това поставени апарати. При слизане се отчекира. По този начин може да се използва многократно в рамките на посочения срок (1 час, 24 часа, 48 часа, 72 часа и др.).

При престой от 3 дни препоръчваме тридневна карта за градски транспорт в Амстердам, с цена 19.00 евро на човек.

Полезна информация:

Климат - умерен, морски

Средни температури - януари (1 - 3°С); юли (16 -17°С)

Официален език - нидерландски

Столица - Амстердам

Най-голям град - Амстердам

Валута евро (EUR)

Население - 16 570 613 души (2007 г.)

Етнически състав - холандци - 80,1%, фламандци - 11,5%, фризи - 2,8%, немци - 1,1%, турци 1,1%, мароканци - 0,7%, суринамци-индопакисанци - 0,7%, суринамци-креоли - 0,6%

Религия – християни - 95,8%, мюсюлмани - 2,3%, индуисти - 0,4%, юдаисти - 0,2%

Часова зона UTC +1 (на Канарските острови UTC 0)

Телефонен код +31

Необходими документи:

Лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване или задграничен паспорт;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.